icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Unbedingt ansehen

Tweede Kamer

Bezuidenhoutseweg 67, 2594 AC Den Haag
Favoriten
Tweede Kamer Bezuidenhoutseweg
Art von Museum
Historisches
Favoriten

Renovatie van het Binnenhof en de tijdelijke verhuizing van de Tweede Kamer
Het Binnenhof is een acht eeuwen oud, monumentaal complex. Er is op diverse plekken sprake van technische en bouwkundige gebreken, zoals houtrot, lekkende daken en verouderde installaties. Dat brengt risico’s voor de (brand)veiligheid met zich mee. Daarnaast vragen nieuwe veiligheidseisen en het groeiend aantal bezoekers om aanpassingen. Daarom worden alle gebouwen aan het Binnenhof, waaronder de Tweede Kamer, in min of meerdere mate gerenoveerd. Na de renovatie voldoen de gebouwen weer aan de eisen van deze tijd. Zo blijft het Binnenhof ook voor toekomstige generaties behouden als centrum van de Nederlandse parlementaire democratie.

Tijdelijke verhuizing Tweede Kamer
Het Binnenhof kende veel bewoners: de Tweede en Eerste Kamer, de Raad van State en het ministerie van Algemene Zaken. Gedurende de renovatie verblijven zij allemaal op een andere werkplek. De Eerste Kamer en Raad van State zijn verhuisd naar het Lange Voorhout 34-36/Kazernestraat. Het ministerie van Algemene Zaken gaat naar Bezuidenhoutseweg 73. De Tweede Kamer zit op de Bezuidenhoutseweg 67/Prinses Irenepad 1. Na de renovatie keert iedereen terug naar het Binnenhof. 

Bezoek de Tweede Kamer
Het bezoekadres van de Tweede Kamer is Prinses Irenepad 1, Den Haag. Vanaf dinsdag 8 maart 2022 is de Tweede Kamer weer iedere werkdag geopend voor publiek.

Bezoekers hebben weer toegang tot de Statenpassage, de publieke tribune van de plenaire zaal en tot het Statenlokaal, waar zij een kopje koffie kunnen drinken. De publieke tribunes in de commissiezalen gaan in de week van 9 mei weer open.

De regels voor het bezoek aan de Tweede Kamer:

  • Bezoekers moeten zich vooraf aanmelden via deze website om de Kamer te bezoeken of ter plekke via een aanmeldzuil. Aanmelden kan via bezoekers.tweedekamer.nl.  
  • Het is voor publiek vooralsnog niet mogelijk om commissievergaderingen fysiek bij te wonen. De komende weken wordt de vergaderopstelling in de commissiezalen aangepast om ruimte te maken voor publiek. Dat betekent dat mensen die commissiedebatten willen volgen in de week van 9 mei (na het meireces) weer plaats kunnen nemen op de tribunes in de commissiezalen. Alle openbare vergaderingen worden live gestreamd op de website van de Tweede Kamer en via de app Debat Direct.
  • Bezoekers vanaf 14 jaar moeten een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen.


ProDemos Binnenhof voor scholen
ProDemos Binnenhof voor scholen is een educatieve dag in politiek Den Haag. ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat, biedt dit programma gratis aan voor leerlingen van basisscholen, het voortgezet onderwijs en het MBO. Doel is leerlingen op locatie ervaring op te laten doen met politiek, democratie en rechtsstaat. 

Nach oben