Kirchen

Duinzichtkerk

Van Hogenhoucklaan 89, 2596 TC Den Haag
Favoriten
Duizigtkerk
Favoriten

De Duinzichtkerk is gelegen aan de van Hogenhoucklaan in Den Haag. De Duinzichtkerk is onderdeel van de protestantse gemeente van Den Haag. De Duinzichtkerk is in 1934 gebouwd en werd vroeger de Duinzigtkerk genoemd, naar de buurt waar de kerk in staat. De Duinzichtkerk biedt verschillende activiteiten aan voor de gemeenschap. Ook vinden er regelmatig lezingen en concerten plaats.

Geschiedenis
De Duinzichtkerk is in 1935 in gebruik genomen. De architect van de Duinzichtkerk was de bekende Willem Verschoor die meerdere gebouwen in Den Haag heeft ontworpen. Politicus Piet Hein Donner was ouderling en en bestuurslid van de Duinzichtkerk.  

Bouw
De Duinzichtkerk is in 1943 gebouwd in naam van de familie Zanen. De bekende architect Willem Verschoor ontwierp de kerk in de wijk Duinzigt. De Duinzichtkerk onderscheidt zich door eenvoud en is romaans geïnspireerd. De toren in het hoekpunt is het centrale punt van het gebouw, ook al ligt de hoofdingang van de kerk aan de van Hoogenhoucklaan. De Duinzichtkerk heeft een toren en bijgebouw, de Duinzichtkapel. Daarnaast sieren glas in lood ramen de Duinzichtkerk, en beschikt de kerk over twee orgels.

Bereikbaarheid
De Duinzichtkerk is gelegen in Benoordenhout dichtbij het Bronovo Ziekenhuis. Met de auto is de Duinzichtkerk goed bereikbaar via de N440. In dit stadsdeel geldt echter wel betaald parkeren. Met het openbaar vervoer is de Duinzichtkerk bereikbaar met bus 22 en 23.