icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Kirchen

Engelse Kerk

Ary van der Spuyweg 1, 2585 JA Den Haag
Favoriten
Engelse Kerk
Favoriten

Engelse Kerk is gelegen in Scheveningen, nabij de Scheveningse bosjes. De Engelse kerk is ook wel genaamd de Church of St. John and St. Philip. De kerk is onderdeel van de internationale Anglicaanse kerkgemeenschap, de kerkdiensten worden daarom ook in het Engels gegeven. Op zondagen zijn er verschillende diensten, maar ook gedurende de week is er elke middag een dienst.

Geschiedenis
De Engelse kerk is al in Den Haag gesitueerd vanaf 1586. De gemeenschap heeft al vier verschillende locaties en kerken bewoond, waarvan de huidige locatie al vanaf 1952 in gebruik is. De Church of St. John & St. Philip is onderdeel van de internationale Anglicaanse gemeenschap die in 40 verschillende landen gevestigd is.

Bouw
De Engelse kerk is gebouwd in 1945, nadat de voorganger verwoest was. De architect was J. Smit. Vele van de Internationale Anglicaanse kerken zijn gebouwd in de neogotische stijl en zijn kleiner van stuk. Zo ook de Church of St. John & St. Philip.

Bereikbaarheid
De Engelse kerk is gelegen in Scheveningen en is goed bereikbaar per openbaar vervoer, maar ook auto. Met de auto is Scheveningen via de A12 en de N440 goed bereikbaar. In de omgeving van de kerk is voldoende parkeergelegenheid. De Timorstraat biedt voldoende parkeermogelijkheden. Met het openbaar vervoer is de Engelse kerk ook erg goed bereikbaar, tram 1 en bus 22 en 24 stoppen op loopafstand van de Engelse kerk.

Nach oben