Hotels

Hotel Excelsior

Statenlaan 45, 2582 GC The Hague
Favourites
Hotel Excelsior
Facilities
Paid parking
Stars
3
Favourites

Every room has his own coleur and design.

Het Statenkwartier heeft een rijke geschiedenis die rond 1895 dateert. De 19-eeuwse wijk, met veel bijzondere architectuur, prachtige straten, pleinen en lanen is één van de mooiere wijken van Den Haag. Architect Berlage drukte hier zijn stempel op het Kunstmuseum Den Haag en monumentale villa’s als Villa Henny. Het aanbod van kleding tot wonen en van slapen tot eten is door heel het statenkwartier te vinden, maar heeft natuurlijk zijn grootste aanbod op de Frederik Hendriklaan. Toch is er in het statenkwartier nog meer te beleven en te zie naast de mooie, in art-nouveau stijl ontworpen gebouwen. In het statenkwartier vindt je ook het Museon, Omniversum, het Fotomuseum Den Haag. Dit brede aanbod van kunst en cultuur biedt je voldoende mogelijkheid voor iedere leeftijd. Deze Haagse wijk met veel geschiedenis, die toch ook meegaat met zijn tijd, is zeker een bezoekje waard.

Frederik Hendriklaan
De Frederik Hendriklaan, ook wel ‘de Fred’ genoemd, is dé winkelstraat van Scheveningen. De altijd drukke straat geeft je bij aankomst meteen een warm gevoel en de prachtige bouw in de wijk ‘het statenkwartier’ zorgt voor buitenlandse allure. Op de Fred vindt je een uitgebreid assortiment aan winkels, naast het shoppen voor kleding, vrijetijdsartikelen en vakanties kan je in deze prachtige winkelstraat ook je boodschappen doen. Naast de verschillende winkels biedt de Fred je een uitgebreid assortiment aan cafés, lunchrooms en restaurants. Tijdens het winkelen even een wijntje nuttigen of een exotisch gerecht eten bij één van Nederlands lekkerste toko´s behoort hier tot de mogelijkheden. Zoek je een mooie winkelstraat, met karakter en vol gezelligheid, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de Frederik Hendriklaan!

Horeca
Naast de verschillende horeca gelegenheden die de Frederik Hendriklaan biedt, heeft het statenkwartier nog meer mooie plekjes. Één van die plekjes is Brasserie Berlage. Gelegen naast de verschillende musea, is dit een mooie zaak om te bezoeken tijdens een cultuurdagje. Een mooie tentoonstelling bewonderen in het Kunstmuseum Den Haag of op ontdekkingsreis bij het Omniversum en daarop aansluitend een heerlijke lunch of high tea bij Brasserie Berlage is de ideale combinatie. Net buiten het statenkwartier bevindt zich het gezellige en knus ingerichte restaurant De Huyskamer. Met altijd verse ingrediënten en met zorg bereide gerechten is het hier smullen geblazen. Op loopafstand van het Circustheater en het World Forum zit de Huyskamer op de juiste locatie. Combineer cultuur en horeca en geniet van een heerlijke dag weg in dit mooie stukje van Den Haag.