Musée

Collection Mesdag

Laan van Meerdervoort 7-F, La Haye

Vente de billets

Prix
Type de billet Prix
Prix régulier € 9
Billet jeunesse

Emplacement

sélectionner sur la carte sélectionner sur la carte

Heures d'ouverture

Heures d'ouverture
Jour de la semaine Heures d'ouverture
lundi Fermé
mardi Fermé
mercredi 12:00 - 17:00
jeudi 12:00 - 17:00
vendredi 12:00 - 17:00
samedi 12:00 - 17:00
dimanche 12:00 - 17:00

Moyenne

4,4

Google Avis

 • alev oskay

  İnternetten inceleyip gelmiş olmama rağmen yine atmosferden çok etkilendim. Çok önemli bir turun ayağı bu müze. Önce de mesdag panorama müzesini görmenizi öneririm ve buranın ardından sahile mutlka gitmelisiniz.

  il y a 3 semaines
 • Wolfram Müller

  Very nice museum over the collection mesdag and his wife has. More than I expected. Heel mooi leuk.

  il y a un mois
 • Phil Mead

  Second visit to this small museum with a wonderful collection of Art Nouveau ceramics and 19th century paintings.

  il y a 3 semaines
 • Leo J.F. de Ruiter

  Bij ons bezoek aan het Vredespaleis, waarvan de rondtour toch maar kort duurde, was er nog tijd over om het naastgelegen Mesdag museum, de Mesdag collectie, te bekijken. Het is maar een klein museum, maar toch met vele schilderwerken van de Mesdags en schilders van de Haagse School. Pal naast hun huis bouwden de Mesdag kunstenaars Hendrik Willem en Sientje Mesdag in 1887 een museum. Hun eigen schilderijen hingen gemoedelijk tussen de verzameling Nederlandse en Franse kunst. Museum Mesdag was op zondagochtend op afspraak open. Mesdag zelf leidde rond. Hij begon altijd in huis, liet daar eerst zijn eigen atelier zien, en ook dat van Sientje. Uiteindelijk volgde bekendheid voor de Mesdag. “Een Groot Man, en een Grootsche Daad”, kopte de krant in 1903. Mesdag droeg het museum over aan de Nederlandse Staat, maar was nog wel directeur. Zo bleef de collectie bijeen. Dat gold niet voor de kunstverzameling in het woonhuis: die werd na zijn dood geveild. Het bekende schilderwerk Panorama van Mesdag hangt elders een stukje verder, zie aldaar ook de reviews.

  il y a 6 mois
 • Daniël de Wit

  De Mesdag Collectie ligt net buiten het centrum en ligt in de buurt van het prachtige Vredespaleis en Panorama Mesdag. U krijgt een uitstekende indruk van het werk van Mesdag en hoe het leven in de tijd van Mesdag was. Op loopafstand van de Mesdag Collectie liggen tram- en bushaltes. Als u met de auto komt is het handig om van te voren te bepalen waar uw wilt parkeren. U kunt er ook zalen huren en het is ook een trouwlocatie. De museumkaart is er geldig. U heeft ook toegang tot de mooie tuin buiten met zicht op het Vredespaleis.

  il y a 5 mois

Collection Mesdag se trouve à proximité du circuit 'Shop by Bike - Fietsroute'

‘Shop by Bike’ is één van de in totaal drie ‘City > Coast Routes’. Alle drie voeren je ze van de sta...

Consulter circuit Ou consultez tous les circuits