icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Haagse Passage

Shoppen in Den Haag

Favourites

Shop till you drop! Den Haag is perfecte stad voor een dagje shoppen. De winkels in het autoluwe, historische centrum zijn zeven dagen per week geopend. Bekende warenhuizen als de Bijenkorf vind je op loopafstand van hippe modeboetieks en conceptstores rond koninklijke paleizen. Wie verder richting zee gaat, ontdekt allerlei buurten met nog veel meer bijzondere winkels.

Diverse shopgebieden in Den Haag 

1 Binnenstad

Behalve alle bekende flagshipstores in de Haagse binnenstad zijn er rond de koninklijke paleizen veel gezellige straatjes en pleinen met talloze modeboetieks en vintagezaken waar shopaholics zich naar hartenlust kunnen uitleven. Van hip tot haute couture, voor jong en oud en in alle prijsklassen. Exclusieve lokale winkels vind je in het Hofkwartier, Noordeinde en op de Denneweg. Ook de vernieuwde Foodhallen Den Haag in winkelhof Haagse Bluf is een echte Haagse beleving. Vergeet ook zeker niet even door de Passage te lopen, een overdekte galerij met allerlei unieke winkels. 

2 Leyweg

De Leyweg is altijd in beweging. Grote gedeeltes van het winkelgebied zijn gerenoveerd en voor de andere plekjes zijn mooie plannen in de maak. In het winkelcentrum kun je zowel overdekt als buiten winkelen. Door het brede aanbod aan modewinkels, beautysalons, interieurzaken, cadeauwinkels, sportzaken en meer is er voor een ieder wat wils. Niet voor niets is de Leyweg het op één na grootste winkelgebied van Den Haag. 

3 De Fahrenheit

Winkelgebied De Fahrenheit vormt het hart van een geliefde Haagse woonwijk, de Bomenbuurt. Samen met de Thomsonlaan en het Thomsonplein heeft de Fahrenheitstraat al vanaf 1920 een afwisselend winkelaanbod. Gedurende een eeuw is er veel veranderd, waarbij de winkelstraten uitgebreid zijn met speciaalzaken en gezellige eettentjes. Het authentieke karakter van deze mooie straat is, dankzij het behoud van enkele spraakmakende winkels, gelukkig nooit verloren gegaan.

4 Keizerstraat

De Keizerstraat is de oudste en meest historische winkelstraat van Scheveningen. Je kunt hier gezellig winkelen bij de kleine zaakjes, speciaalzaken en cadeauwinkels. Trek gekregen van het shoppen? De lunchrooms, eetcafés en restaurants bieden je genoeg gelegenheid om even bij te komen en te kijken naar het voorbijlopend publiek.

5 Frederik Hendriklaan

Op 'De Fred’, Frederik Hendriklaan, en haar zijstraatjes in het Statenkwartier vind je een groot aanbod van winkels: van bekende conceptstores tot ‘local heroes’ en van exclusieve boetiekjes tot ambachtelijke speciaalzaken en hippe nieuwkomers.

Winkelen in een zee van ruimte in de Haagse Passage
De Haagse Passage behoort met de passages van Milaan, Moskou en Brussel tot de mooiste, nog bestaande winkelgalerijen van Europa.

Shoppingroutes in Den Haag

We hebben complete wandelroutes langs de leukste winkels voor je samen gesteld. De routes hebben verschillende thema's, zoals duurzame en vintage winkels, Koninklijk shoppen, luxury shopping en typisch Haagse winkels.

Bekijk de routes vooraf online zodat je ook gelijk weet bij welke gezellige horeca je kunt bijkomen en na het shoppen een hapje kunt eten: 

Shopping tips

Den Haag heeft zoveel leuke winkels. En zoveel leuke winkelgebieden. We geven je graag tips!

Bekijk een selectie van winkels
Go to top